In het Radio 1 Journaal is deze week een serie van Joris van de Kerkhof.
Over Vincent van 12 die te dik is.
Het is Mooie Radio (zoals eigenlijk alles van Joris van de Kerkhof).
Dus luister ik aandachtig en schrijf ik er elke dag een stukje over op Fanlog.
Vanochtend ging het over eten.
Wat Vincent die moet afvallen nu eet.
Dat zijn moeder een sla maakt. Met kaas en pijnboompitjes en kalkoenreepjes en komkommer en croutons.
Zodat ik vandaag denk: zal ik ook?
Ik koop sla en komkommer en (afgeprijsd, dat treft) een zakje eikenbladsla en een zakje rucolamix. Eieren natuurlijk. Pijnboompitten. Kaas (div soorten).
En calvé slasaus (twee soorten) omdat ik mezelf ken: als ik meer moet voorbereiden dan een zakje openmaken en er pitten en kaas bij gooien verdwijnt het gezonde spul over een paar dagen in de groene bak.
(ik ben nu erg benieuwd)
(cliffhanger!!)
En vooral voor mij – de kans dat ‘gezond eten’ verpietert en moet worden weggegooid is bij mij groot.
Ik kocht het trouwens niet eens primair om af te vallen. Ik vind salades lekker, kom er alleen niet toe ze klaar te maken.
Ben dus écht benieuwd…
Tsja…. die saus… En we denken nog steeds dat salades gezond zijn. Chinese geneeskunde denkt daar heel anders over en ik denk dat ik het ermee eens ben. Althans, als je iedere dag salades zou willen eten. Dat is zeker niet goed. Ik heb eindelijk iemand in de familie zo ver dat er niet meer iedere dag koste wat kost een groot bord sla gegeten moet worden. Dat was namelijk ooit een advies van een of andere oetlul van een specialist (arts). nu het familie lid op mijn aanraden (met uitleg) gestopt is, gaat het heel wat beter qua gezondheid. Antwoord van de specialist: tsja, inzichten veranderen ook en we weten nu…… Ja, zo lust ik er ook nog wel eentje. Maar dan geen salade. Voor afvallen is het ook lang niet voor iedereen goed helaas. Maak eens soep!