Rond kerst had de Keurslager in De Rijp bordjes met Carpaccio.
Dun gesneden (rund)vlees, wat pijnboompitten, wat rucola, flintertjes kaas, sausje: heerlijk.
Dit is het seizoen van de bbq en die bordjes zijn er niet meer.
Dus bestelde ik enthousiast Carpaccio bij de Natuurslager waarbij stond dat er pijnboompitten en rucola op moest en ik dacht niet na en verwachtte dat de salade al was ‘opgemaakt’.
Dat bleek niet het geval (nu bieden ze dat trouwens wél aan, maar in mijn vriezer ligt nog ‘alleen vlees’).
Even googlen, even zelf sausje maken en klaar.
Zou denk ik elk ander zeggen.
En ik ben nooit zo van ‘even’ als het op koken aankomt maar nu ben ik helemaal een wrak dus wordt ‘even’ al snel ‘laat maar’.
Toch dat sausje gegoogled.
Het meest simpele is balsamicoazijn mengen met olijfolie (dat is zó simpel dat veel receptensites niet eens de verhoudingen vermelden). Op de AH-site gaan ze uit van een fles ‘balsamicodressing’.
Ik probeer ‘lamaar’ te vervangen door ‘schouders eronder’ en ontdek nu dat ik alleen olijfolie heb voor ‘bakken en braden’ (dat krijg je als je al jaren niet meer ‘een frisse sla’ eet tenzij iemand me die voorzet).
Ook geen balsamicoazijn natuurlijk.
Maar aangezien ik evenmin pijnboompitten en rucola heb moet ik tóch naar de Plusmarkt dus die kan ik dan meteen kopen.
Nu nog mezelf verrassen door de maaltijd vanavond
1) te maken
2) die op te eten.
Zelf maken= zelf regie in handen.
Misschien wel zo leuk en nu kan je het nog lekkerder maken.
Smakelijk eten straks !
En dat zeg je tegen iem die al een paar jaar amper meer zelf kookt.