Vandaag begint op Radio 1 de Decennium Tiendaagse.
Het begint érg goed met een opgewonden verslaggever tijdens de Vuurwerkramp (“het lijkt hier wel een oorlogsgebied”). Nu gaat het over eten. Een dame vindt dat we niet kant-en-klaar mogen eten. En wat helemaaaaaal niet meer kan: gourmetten!
Grappig dat ze dat zegt. Gourmetten heb ik nooit veel van meegekregen, maar fonduen vond ik altijd heel leuk.
Laatst dacht ik er aan: zouden mensen dat nog doen?
Vleesfondue met lekkere sausjes. En stokbrood en rode wijn.
Kaasfondue met een scheut sterke drank erin. Jammie.
Maar fonduen zal wel nóg meer helemaaaaaaal niet meer kúnnen.
Tenzij het retro is. Retro kan nl juist weer wél.
(rare snobs)
Die dame die van alles vindt mag van mij het dak op 🙂 Wij gaan beide kerstdagen (toevallig) gourmetten en vind dat een gezellige manier om uren aan tafel te hangen en de werled en al haar bewoners eens even goed onder de loupe te nemen….
werled=wereld
Kaasfonduen doe ik nog wel eens, heerlijk. Vleesfonduen niet, daar gaan je gordijnen zo van stinken 🙂
Kaasfonduen is top.
Mijn Zwitserse familie gebruikt de Vacherin kaas (hier helaas moeilijk verkrijgbaar), in allerlei varianten en ook nog met diverse geheimzinnige en streekgebonden toevoegingen. Niet te doen voor ons, de bereiding daar duurt uren, maar fonduen is er ook iets anders dan hier, een totaalervaring.
De kant en klare AH pakketjes worden echter ook steeds lekkerder.
En ja hoor! Vanavond eten we kaasfondue! Bedankt voor de tip! 🙂
Smakelijk eten, Inger!
Ik prik in gedachten een vorkje kaas met je mee 😀