Vrij Nederland heeft zijn eerste online community opgericht. Veertig jaar na dato hebben de ‘kinderen van de revolutie’ van 1968 afstand genoeg om op hun jeugd terug te kijken.
De kinderen van provo’s, hippies, hasjliefhebbers, vrije liefde-bedrijvers en emancipatie-voorvechtsters vinden hier hun zielsverwanten. Maar juist ook de aan een burgermoraal ontworstelde zonen en dochters zijn welkom hun verhaal te doen. Op http://kinderenrevolutie.ning.com/ lezen, schrijven, filmen en praten we over de ‘vrije moraal’ in ons eigen leven. Schrijf mee en breng een generatie in beeld.
Vraag: wat drijft Vrij Nederland? Waarom willen ze juist deze groep ‘vangen’.
Zit die in overwegende mate in hun lezersbestand? Of juist niet.
Ze denken vast dat die erg kapitaalkrachtig is. En dat zal die ook wel zijn.
Ik ben de doelgroep *niet* maar neem er toch een kijkje.
“Ben jij geboren in de jaren zestig of zeventig of juist helemaal niet? Waren je ouders of jijzelf provo’s, revolutionair, hippies, hasjliefhebbers, of anders wel communebewoners en voorvechters van vrije liefde, emancipatie, individualiteit of misschien wel uitermate burgerlijk?Heb je een antiautoritaire opvoeding gehad of werd je strak aan de lijn gehouden?”
Nu snap ik het helemaal niet meer. Want ik ben “juist helemaal niet” en mag dan toch meedoen?
O ja, (ooit) Fanlogs eigen Maroesja Perizonius is boegbeeld.
Dat is natuurlijk wel leuk.
“De aan een burgermoraal ontworstelde zonen en dochters” geboren in de jaren 60 en 70 (en daarna) zijn nog steeds in te delen in de groep die dat zelf deed en de groep waarvan de ouders zich al vrijvochten.
Ik denk inderdaad dat beide groepen interessante verhalen kunnen doen. Ik weet van mijn eigen dochter van bijna 18 dat ze het vervelend vindt dat ze “altijd alles mag” hoewel ik -wij vinden dat we veel vertrouwen geven en in gesprek willen zijn. Watjes hoor, zulke ouders! En als er eens een keer iets echt niet mag, dan is het huis te klein….
Ik was zelf een hele vervelende puber, dus ik heb daar met rechte rug ook wel weer begrip voor.