Zeikerds!
Dat zijn veel mensen met wie ik te maken heb.
Priegel-priegel zeurders in de Winkel.
Moeilijk doen om een totaal-aankoop van niet eens tien Euro.
Jamaar-jamaar doen en ‘stel dat’.
Zeikerds mbt Fanlog.
Die beloven en dan niet doen en dagenlang hun mail niet beantwoorden (of niet checken? Waarom hebben ze in contact met mij eigenlijk hotmail).
Om vanmiddag om half drie te vertellen dat ‘eh… sorry, nee, er komt van mij morgen geen zondagverhaal’.
Aangezien er iets ge’mis-com-mu-ni-ceerd’ moet zijn.
Waarna ik *bijna* de bijl grijp om mijn monitor in dugels te slaan maar dat lost niks op dus pak ik een boek.
Bijna op de tast. Boek dat ik in Amerika kocht.
Eng boek.
En wat ik er vanmiddag in 1 uur van las vond ik eigenlijk al te gruwelijk.
Maar ik die een boek leest is zo bijzonder dat ik hoop het morgen nog even vol te houden.
Vanavond tv.
En als het me lukt: vanavond koken.
Ik kocht 1 kilo stuk-kokende aardappels en zakje gesneden boerenkool en zakje gesneden andijvie. En spekjes.
Dat heb ik nu al twee dagen in huis.
Gekruiste vingertjes dus dat ik dadelijk voor het aanrecht niet blokkeer maar opgewekt piepers ga jassen etc. enzovoorts.
jonneke zegt
jassen (van aardappelen) hoeft niet; eerst koken en
daarna jassen kan ook. ’s minder werk. 🙂
Jeanne zegt
Lijkt mij juist érg omslachtig als het gaat om aardappels die kruimig zijn.
Dan is het dus óf eerst niet te zacht koken en dán schillen en dan vérder koken.
Of ze tot prak koken en de schil er alsnog proberen uit te pulken.
theo zegt
Biologische aardappelen hoef je niet te schillen. Door de schil te laten zitten, worden ze iets zoetiger van smaak. Voor stamppot kies ik kruimige aardappels die ik wel in schijven snij omdat dat makkelijker stampt. Om te bakken zijn vastkokende piepers handiger. Ook die gaan in schijfjes gesneden eerst in kokend water (niet te lang) en daarna in de bakpan.
De schil blijft gewoon zitten op een verdacht plekje na (valt meestal mee).
Let op dat niet biologische aardappelen bijna altijd behandeld zijn met chemische kiemremmers -daar moet de schil dus zeker vanaf!
Biologische aardappels zijn handig en je gooit er minder van weg!
Jeanne zegt
Dat wist ik niet, van die biologische aardappelen!
Goed dat je het vertelt aangezien ik altijd biologische aardappelen koop.
Maar: worden dat dan geen vieze vliesjes die tussen het eten door zitten?
theo zegt
Gewoon gekookt of gebakken blijft de schil op zijn plek zitten. En bij stamppot zit het er net als de boerenkool, de wortel-met-ui of wat je er ook in verwerkt gewoon tussendoor. Ik heb hier kritische mee-eters en ik hoor er nooit iemand over.